Mida del text  
1 3 2
| Mapa del web   
Ajuntament de Corbera de Llobregat

Cultura emprenedora a l'escola

CUEME
Ampliar en una finestra emergent
Nens CUEME 1
Ampliar en una finestra emergent
Nens CUEME 2
Ampliar en una finestra emergent
Data de publicació: 22.11.18
Foment de l’esperit emprenedor i les competències bàsiques en el cicle superior d’educació primària

L’Ajuntament de Corbera de Llobregat junt amb l’escola Puig d’Agulles participaran durant el curs 2018/19 i per primera vegada en el programa CuEmE (Cultura Emprenedora a l’Escola), un programa que fomenta l’esperit emprenedor i les competències bàsiques en el cicle superior d’educació primària.

Aquesta iniciativa, promoguda per l’Àrea de Desenvolupament Econòmic i l’Àrea d’Ensenyament, pretén involucrar a l’alumnat de l’escola en un projecte que permet adquirir coneixements i competències d’una forma lúdica i pràctica.

L’alumnat haurà de crear i gestionar una cooperativa escolar junt amb el recolzament de la comunitat educativa, l’administració i els agents socials del municipi.

La metodologia que s’imparteix és el treball per projectes, passant per fases com la constitució de la cooperativa, organitzant reunions, pensant diferents noms, etc. La creació d’una imatge corporativa, on s’haurà de posar de manifest la creativitat dels nois i noies per dissenyar logotips o targetes, la recerca de finançament i la forma de com aconseguir-ho, la producció del producte que s’haurà consensuat i finalment la venda al mercat local.

Un cop s’hagin finalitzat totes les fases del programa, s’hauran d’analitzar els resultats i realitzar càlculs matemàtics per fer el tancament de la cooperativa, posteriorment, a través d’una votació, l’alumnat haurà d’escollir una entitat social a qui donarà els seus beneficis.

L’objectiu durant totes les fases del programa és reforçar valors com la solidaritat o la igualtat d’oportunitats i es pretén millorar competències clau i necessàries per a totes les persones en la societat com són la comunicació lingüística, matemàtica, artística o la d’autonomia i iniciativa personal.

 

El programa CuEmE es basa en el model cooperatiu com a projecte empresarial base perquè aporta un model de gestió democràtic i participatiu que reforça la vessant de responsabilitat social i des de l’Ajuntament, s’espera que l’experiència per part dels nois i noies sigui positiva i enriquidora, de forma que pugui engrescar a d’altres escoles a participar en properes edicions.


Ajuntament de Corbera de Llobregat
Carrer de la Pau, 5 · Corbera de Llobregat
Tel: 93 650 02 11 · Fax: 93 650 06 62
C.I.F.: P0807100C