Mida del text  
1 3 2
| Mapa del web   
Ajuntament de Corbera de Llobregat

Comunicat de l'equip de govern sobre la situació que es viu a Corbera de Llobregat en relació a l'abocament totalment descontrolat de residus

Data de publicació: 27.07.18
El consistori posa en marxa un Pla de Xoc per pal·liar la situació el més aviat possible.

Davant la situació intolerable que es viu a Corbera de Llobregat en relació als abocaments descontrolats de residus, des de l’Ajuntament volem expresar la gran preocupació generada i compartim les mostres d’indignació i crítica per part de la ciutadania, davant d’una situació que atempta la convivència, la salut pública i el medi ambient.

És per això que des de l’equip de govern no volem amagar la nostra responsabilitat al respecte i hem decidit iniciar un pla de xoc que consistirà en un seguit de mesures a curt i mitjà termini per poder pal·liar la situació el més aviat possible.

Les mesures adoptades són les següents:

Incrementar amb caràcter d’urgència la freqüència de recollida per part de l’empresa concessionària. Així, també es comptarà amb la col·laboració de Bombers Voluntaris per ajudar en les tasques de recollida de l’esporga abocada.

Reforçar la vigilància dels contenidors, tant per part de la Policia Local, com per part de personal de l’Ajuntament i regidors. L’Ajuntament será implacable amb les persones que es detectin abocant incontroladament en aquestes zones. En aquest sentit, ja s’han obert tres expedients sancionadors i s’han fet avisos a una trentena de persones que han estat detectades mitjançant les matrícules dels seus vehicles. Recordem que l’import de la sanció pot arribar fins als 750 euros.

Com a darrera mesura a curt termini, s’implantaran petits canvis en algunes bases, com ja s’ha vingut fent en les darreres setmanes. Es posaran mesures per evitar l’entrada de furgonetes en aquests espais i es canviaran algunes bases de lloc (especialment les que es troben en zones de pas) per evitar la facilitat amb la qual aboquen. També es retiraran progressivament alguns dels punts verds de les zones més conflictives, ja que considerem que malauradament poden ser part del problema.  

A mitjà termini (de cara a setembre-octubre) es millorarà i s’ampliarà la prestació gratuïta del porta a porta d’esporga i voluminosos que es dóna des de l’Ajuntament amb la intenció de potenciar aquest servei que millora la gestió de residus i que representa una gran facilitat pel veïnat. A més, això permetrà ampliar la freqüència de l’actual servei de manera permanent i no només de caràcter urgent.

Per entendre la situació actual hem de veure les dades de recollida que s’han duplicat en els darrers tres mesos. Així, mentre el mes de març es van recollir 70 tones d’impropis (el que es recull fora dels contenidors), el mes d’abril va pujar fins a les 104 tones, el maig 109 tones i el recompte final del mes de juny s’han recollit 135 tones, arribant a un punt on el servei s’ha vist totalment desbordat, ja que mai en els darrers anys s’havia arribat a aquesta situació. A més, cal tenir en compte que l’actual llei no permet augmentar la dotació económica del contracte vigent de recollida d’escombraries, cosa que augmenta la dificultat de la seva gestió.

A més volem incidir que l’Ajuntament posa a l’abast de tota la població un servei gratuït de recollida d’esporga i de voluminosos a la porta de casa, amb una prèvia trucada al telèfon 936500211. També recordar que la Deixalleria de Corbera està oberta tots els dies (incloent el diumenge) i on el servei per particulars és totalment gratuït. Finalment agrair a la majoria de la població que fa un bon ús dels serveis existents i denunciar enèrgicament l’ús d’alguns particulars i de petits industrials (alguns de fora del municipi) que aboquen sense miraments, perjudicant l’economia i la salut de la població de Corbera. Així com actuacions totalment inacceptables com deixar bosses d’escombraries fora dels contenidors o deixar pinso als porcs senglars al voltant de les bases de contenidors.

Des de l’Ajuntament hi posarem totes les eines al nostre abast per resoldre el més aviat possible aquesta situació i agrairem qualsevol mostra de col·laboració ciutadana per conscienciar a la població i denunciar el mal ús que una minoria n’està fent i que perjudica de manera tant greu la gestió dels residus municipals.

 

 


Ajuntament de Corbera de Llobregat
Carrer de la Pau, 5 · Corbera de Llobregat
Tel: 93 650 02 11 · Fax: 93 650 06 62
C.I.F.: P0807100C